Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
STIRI ORTODOXE - LACASURI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII - JURNAL - biserici - manastiri sfinti rugaciuni traditii si obiceiuri, icoane - duhovnici

KSLCatalin: Roumanie – Orthodoxie. La joie d'être orthodoxe. La religion apostolique, de ceux qui aiment Dieu. Par le Christ, par les Apôtres (André), par l’évêques, par les prêtres… c'est le baptême traditionnel de la vraie croyance. C'est l'Orthodoxie de Roumanie.

Patriarhia Ortodoxă de la Moscova se delimiteaza de poziţia Vaticanului, in cazul "eutanasierii"


   Biserica Ortodoxă Rusă s-a delimitat miercuri de poziţia Vaticanului, în cazul Eluana, o italiancă aflată într-o stare vegetativă de 17 ani, care a murit după încetarea hrănirii artificiale, susţinând că "în unele cazuri," nu ar trebui întreţinut organismul.


   "Există cazuri în care nu este clar dacă sufletul mai este în organism, aici însă fiind mai mulţi ani în care organismul nu a prezentat semne conştiente de viaţă(...) În aceste cazuri, poate că nu este indicată sprijinirea organismului, artificial ", a declarat Vsevolod Tchapline, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Rus.


   "Concepţia lumii creştine întotdeauna a spus oamenilor să nu-şi grăbească moartea, dar nu să menţină în viaţă (...) o persoană care este deja în altă lume", a continuat el.


   "Acest lucru nu are nimic de-a face cu aşa-numita eutanasie", a declarat Vsevolod Tchapline amintind că Biserica Ortodoxă condamnă acest act "ca pe un păcat, ce pune la un loc crima şi sinuciderea."


   Eluana Englaro, tânără italiancă, aflată în stare vegetativă de 17 ani, a murit luni seara, în timp ce Senatul a introdus în vigoare o lege de urgenţă către Guvern de a se opune hrănirii artificiale sub autorizarea justiţiei.


   Papa Benedict XVI a susţinut biserica italiană, care a obiectat de mai multe ori la adresa opririi hrănirii Eluanei, denumind aceasta ca pe o "inacceptabilă eutanasiere".


   Cardinalul Javier Lozano Barragan, Ministrul Sănătăţii din Vatican a descris actul ca fiind o "cumplită crimă".



Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article